УкраїнськоюEnglish

м. Київ,
вул.Єлізавети Чавдар.11
+38 050 661 2635 
+38 098 410 6935




Пошук
Опитування
Як часто Ваші тварини відвідують ветеринарного стоматолога?
 

Видалення тимчасових зубів

Видалення тимчасових (персистуючіх) зубів. Інколи їх ще називають "молочні зуби", але ми з вами сучасні люди, тож будемо використовувати сучасну термінологію.  Зміна тимчасових зубів у кішок і собак відбувається в період з 3 до 6 місяців життя. Спочатку змінюються передні зуби – різці і завершується процес зміною ікл.

У нормі – зміна тимчасових зубів на постійні проходить самостійно, без участі спеціаліста.

Існує правило, що «два однакові зуби (наприклад тимчасове та  і постійне ікло) не можуть знаходитися в тому самому місці, в один і той же час». Тобто як тільки прорізався постійний зуб, тимчасовий повинен залишити ротову порожнину. Якщо це не відбувається самостійно, необхідно звернутись до фахівця, ветеринарного стоматолога.

Абсолютно неприпустимо обламувати персистуючі зуби, намагатися видаляти без знеболювання. Собаки та кішки так само відчувають біль, як і ми, а наслідки стресу від варварського відношення можуть бути незворотними.

Дуже важливо виконати видалення безболісно, оскільки тільки за такої умови можна видалити молочний зуб повністю, не травмуючи ясна. Процедура виконується під загальною анестезією, з проведенням передопераційного обстеження ( ЕХОКГ та аналізів крові). 

Перед видаленням тимчасових зубів, вашому вихованцю буде необхідна 6-годинна голодна дієта. Воду можна давати без обмежень. Після видалення зубів ми рекомендуємо ніжну їжу протягом 1-2 днів і звичайно потрібно буде прибрати іграшки, які можна гризти. В даний час ветеринарної стоматології є безліч технік, препаратів, сучасне обладнання. Все це разом дає можливість виконати видалення тимчасових зубів швидко та безболісно. 

Вчасно виконана процедура це запорука формування правильного прикусу та профілактика ранішнього пародонтита.

 

Партнери: